Pensionarii Venerabili din Resita, au furat startul la petrecerea de revelion Pentru ei, 2019 a venit deja VIDEO

Peste 250 de pensionari din Reşiţa membrii ai ,,Asociației de pensionari Venerabilii” au dat ceasurile înainte şi au petrecut până în zori la Revelionul pensionarilor 2019. Fiindcă mulți dintre ei vor fi ,,de gardă” cu nepoţii sau strănepoții în noaptea de 31 ca cei tineri să poată merge la distracție, ei au dat startul petrecerii de revelion în avans cu 3 zile.
O urare de „La Mulţi Ani“ în avans, un cântec sau un dans, pot înveselii ochii şi sufletul unei persoane de vârsta a III-a. Sclipirile sincere pe care le oferă în schimb, sunt ale unui om cu amprente vizibile lăsate de viaţă, un om care tace din înţelepciune, dar mulţumeşte zâmbind sau chiar lăcrimând pentru fiecare gest de tandreţe primit.

Cei care nu doresc ca viața să le treacă precum o frunză pe apă, şi-au dat întâlnire cu alte câteva zeci de perechi de vârsta a treia din municipiu, toţi pensionari. Pensionarii au închinat un pahar de şampanie cu regrete pentru neîmplinirile lui 2018, dar şi altele pentru speranţele legate de 2019. Deşi majoritatea erau trecuţi bine de 60 de ani şi aproape toţi sunt bunici şi străbunici, ei au făcut faţă cu brio ritmurilor latino dar şi muzicii populare româneşti, ungurești, germane şi sârbeşti. Toate ritmurile le sunt comune, doar trăim atâtea etnii în Banat de atâtea sute de ani, unii lângă alții.

La ora 12, cu toţii au închinat un pahar de şampanie, au servit o sărmăluţe şi şi-au urât ca şi-n 2019, când o fi mai rău, aşa să fie ca acum!

După aperitiv şi între felurile de mâncare de sărbătoare, petrecerea s-a încins rapid iar bunicuţele şi bunicii, s-au adunat cu toţii pe ringul de dans. Dacă încălzirea au făcut-o pe ritmuri folclorice, petrecerea a continuat cu dansuri pe ritmuri latino, ne fiind uitate nici unul dintre şlagărele tinereţii. Unii au arătat că în tinerețe au fost ași ai ringului de dans, lucru pe care l-au demonstrat și acum. Trebuie spus că doamnele au condus detașat fiind în mișcare mai tot timpul.

Cu toate că prețul unei bilet a fost modic, mâncarea și băutura au fost din belşug pe mese. Nu a lipsit nici măcar tortul festiv. La ora 12, exact ca pe 31 decembrie, pensionarii au ciocnit un pahar, și-au urât ,,La mulți ani” după care au cântat binecunoscutele cântece – începând cu ,,Mulți ani trăiască” și terminând cu Și-altă dată, și-altă dată, o s-o facem și mai și mai lată”.

Preţ de câteva ore, atmosfera din cochetul restaurant, s-a întors în anii 70-80. Doamne cochete, cu ștrasuri și paiete la gât şi flori la piept sau umerii dezgoliți ca în marile reviste de modă, au dansat alături de domni fercheşi, aranjaţi în costumele la cravată.

An de an numărul participanților este tot mai mare iar Revelionul pensionarilor are deja tradiție la Reșița. La terminarea petrecerii, undeva spre dimineață, cu ajutorul Primăriei Reșia, autobuzele au făcut o cursă specială care i-a dus pe pensionari la casele lor.

Ambiante super cu pensionarii care dansează de mama focului, muzica populară, uşoară, ungureasca, germana, sârbeasca. Este o doamnă în albastru care are apucături de reală rokeriță, mimează cântatul la chitară, se rupe în figuri, alte doamne dansează şi ele, ritmuri celebre gen Meneaito, Veta, country, se dansează de se rup. Muzica populară, hore şi ardelene.

Ambianţa la oraş 12, se desfac şampanii, se cântă La mulţi ani, şi-altă dată, pupaturi, ciocnit de pahare. Vox-uri cu urări şi dorinţe.

Vox-uri de la dansatori pe ritm de dans, toţi spun că este perfect, că se simt f bine, ca aceasta este o repetiţie pt noaptea de 31 când vor petrece i altă parte, alţii stau acasă la tv sau cu nepoţii. O pereche de bătrânei f simpatici, el 85 , ea 82 de ani, se cunosc de 6 luni, stau împreună, bătrâna dansează f lasciv în fata bătrânelului, sunt f simpatici. Ea spune că şi vârsta a treia are frumusețea ei dacă ştii să o vezi, că sunt văduvi amândoi şi că acum s-au descoperit unul pe celălalt şi că este f frumos ce li se întâmpla.

Sincron Aurel Hodut, organizator Asociaţia Venerabilii, spune că de revelion, f mulţi dintre ei vor fi acasă de serviciu cu nepoţii ca cei mai tineri din familie să poată merge la petrecere, ca pensionarii ştiu să se distreze f bine. Fac o urare la final.

Comentarii

comentarii