@Breaking newsActualitate

Percheziții la operatorii de colectare a gunoiului menajer – Deponeuri ilegale

Polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița, au efectuat 5 percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea de infracțiuni prevăzute de OUG nr. 92 din 2021 privind regimul deșeurilor.

Astfel, au fost vizate 5 locații din județul Caraș-Severin, sediul unei unități administrativ teritoriale și alte 4 locații unde au fost descoperite deșeurile municipale colectate din localitate, care ar fi fost depozitate fără respectarea condițiilor legale.

În urma activităților au fost ridicate înscrisuri și documente de interes în cauză, precum și alte mijloace materiale de probă.

La acțiuni au participat polițiști de la Serviciul Criminalistic și inspectori de la Garda de Mediu Caraș-Severin.

La finalizarea activităților vor fi dispuse măsuri pentru ridicarea deșeurilor depozitate cu încălcarea prevederilor legale și igienizarea zonelor rămase.

Polițiștii, sub coordonarea procurorului, continuă cercetările în acest dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect, îngroparea deșeurilor și eliminarea, deținerea, păstrarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate.

Comentarii

comentarii