PERCHEZIŢII LA SEDIUL DIRECTIEI PENTRU CULTURA CARAS SEVERIN

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat o percheziţie în judeţul Caraş-Severin, la sediul unei instituţii din Reşiţa, în legătură cu emiterea abuzivă a unor certificate de descărcare de sarcină arheologică.

La data de 10 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, au efectuat o percheziţie pe raza judeţului.

Percheziţia a fost desfăşurată în legătură cu emiterea abuzivă a certificatelor de descărcare de sarcină arheologică, dar şi cu alte abateri legislative în exercitarea controlului de specialitate asupra lucrărilor de construire efectuate în perimetrul unor situri arheologice incluse în lista monumentelor istorice.

Pentru probarea întregii activităţi infracţionale, poliţiştii au ridicat mai multe documente din sediul instituţiei.

„Eu am fost, astăzi, la Bucureşti, la Ministerul Culturii, unde am fost convocaţi toţi directorii de direcţii din ţară. Azi dimineaţă, în jurul oei 9.00, m-a sunat secretara instituţiei, care mi-a spus că a venit la sediul nostru din Reşiţa, un domn poliţist, pe nume Sorin Petrescu, cu un mandat de percheziţie”, a spus Liubiţa Raichici.

„Am vorbit cu domnul Petrescu la telefon şi mi-a spus că ar fi indicii cu privire la un abuz în funcţie, dar numele meu nu este menţionat. Din câte am înţeles ar fi vorba despre o sesizare cu privire la şantireul arheologic de la Vărădia. Dar, şantierele arheologice nu sunt la noi, sunt ale Muzeului. Noi numai trimitem arhelorgii la Muzeu să facă contractele de descărcare arheologică. Eu ştiu că nu poate fi vorba despre niciun abuz. Cine, ştie, poate, Doamne fereşte!, de vreo neglijenţă, dar, de abuz nu poate fi vorba. Eu, acum, sunt în drum spre Reşiţa. Am stabilit cu domnul Sorin Petrescu să ne întâlnim mâine să clarificăm. Eu le pun toate actele la dispoziţie. Nu am nimic de ascuns, ştiu că sunt curată”, ne-a declarat Liubiţa Raichici, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Caraş-Severin” A DECLARAT PENTRU ARGUMENT-CS.RO directorul acestei instituții, Liubița Raichici.

Comentarii

comentarii