Percheziţii pt combaterea contrabandei cu ţigări, alcool, erbicid, cafea

Poliţiştii de frontieră caraşeni, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, sub directa coordonare a Prim Procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova-Nouă, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare într-un dosar de contrabandă cu produse accizabile. Şase persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În data de 26.10.2016, începând cu ora 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca – I.T.P.F. Timişoara, sub directa coordonare a Prim Procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova-Nouă, au efectuat un număr de nouă percheziţii, la diferite adrese de pe raza judeţului Caraş-Severin, la persoane suspecte de săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile.

Percheziţiile, la care au participat şi jandarmi din cadrul I.J.J. Caraş Severin, au avut ca obiect săvârşirea, de către şase cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 45 şi 60 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Caraş Severin, a infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite 840 pachete de ţigări netimbrate, alcool, erbicid, cafea, dar şi diferite sume de bani (14.950 lei, 8.430 euro, 950 dolari, 250 lire sterline, 200 franci elveţieni, 6.000 coroane suedeze) care au legătură cu cauza.

Bunurile, în valoare de aproximativ 16.460 lei şi sumele de bani au fost ridicate în vederea confiscării, şase persoane sunt cercetate pentru contrabandă, totodată fiind emise un număr de trei mandate de aducere.

Cercetările continuă urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii