Percheziţii si rețineri la o grupare infracțională specializată în trafic de migranți

Polițiștii de frontieră specializaţi în combaterea migraţiei ilegale din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș Severin, au efectuat 7 percheziţii domiciliare în judeţul Caraș-Severin într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi.

         Gruparea a intrat în colimatorul polițiștilor în luna august 2022, iar în urma cercetărilor,  s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de trafic de migranți.

          În urma perchezițiilor, trei persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

          În fapt, persoanele au fost implicate într-un caz de trafic de migranţi înregistrat  în august 2022 la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș, atunci când poliţiştii de frontieră au depistat pe raza localității Răcășdia, într-o autoutilitară, opt cetățeni din India, toţi bărbați cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care au declarat că au venit din Serbia cu intenția de a ajunge într-o ţară din spațiul Schengen.

          În cursul zilei de ieri, față de cele trei persoane s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranţi în formă continuată.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timișoara.

Comentarii

comentarii