Peste 200 de sancțiuni si amenzi de 100.000 de lei, în doar 4 ore

Peste 200 de sancțiuni si amenzi de 100.000 de lei, în doar 4 ore. Ieri, 30 ianuarie, între orele 15.00-19.00, polițiștii cărășeni au acționat în scopul diminuării riscului rutier și combaterii fenomenului infracțional, pe principalele artere rutiere de la intrările și ieșirile din localitățile Caransebeș și Oțelu Roșu, precum și pe raza localităților învecinate.

În urma raziilor, au fost aplicate 212 sancțiuni contravenționale, în valoare de 99.775 de lei, au fost reținute 17 permise de conducere și au fost indisponibilizate bunuri și sume de bani, în valoare de aproape 1.000 de lei.

În acest context, s-a urmărit reducerea numărului de accidente rutiere și menținerea unui climat corespunzător de siguranță publică prin depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale și a persoanelor urmărite în temeiul legii.

Astfel, timp de 4 ore, peste 60 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică, investigarea criminalității economice și investigații criminale au desfășurat acțiuni punctuale pe raza localităților urbane și rurale din zonele Caransebeș și Oțelu Roșu.

În cadrul acțiunilor au fost verificate 349 de autovehicule, dintre care 68 destinate transportului de persoane și mărfuri și 4 autovehicule încărcate cu material lemnos.

Pentru abaterile constatate la regimul rutier, polițiștii au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 77.000 de lei, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reținute în vederea suspendării 17 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, un bărbat a fost depistat conducând un autovehicul pe un drum public de pe raza localității Bucova, având dreptul de a conduce suspendat. În acest caz polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Peste 200 de sancțiuni si amenzi de 100.000 de lei, în doar 4 ore. Tot în cadrul acțiunilor de ieri, polițiștii au efectuat controale cu privire modul de asigurare a pazei bunurilor și a valorilor de către administratorii unor societăți comerciale. În urma activităților de control au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.000 de lei.

Pentru nerespectarea prevederilor legislative pe această linie, un agent economic din Caransebeș a fost sancționat de polițiști cu amendă de 2.000 de lei pentru că nu ar fi implementat măsurile trasate în analiza de risc la securitatea fizică.

Alți 3 agenți de securitate de la un supermarket și 2 firme de pază de pe raza aceleiași localități au fost sancționați contravențional din cauză că nu aveau echipament corespunzător în postul de pază.

La mai multe case de pariuri sportive și jocuri de noroc din Caransebeș, polițiștii au testat și modul de funcționare a sistemelor de alarmă împotriva efracției, în vederea identificării și prevenirii situațiilor de risc.

Un alt agent economic de pe raza comunei Buchin a fost sancționat contravențional conform OUG nr.28 din 1999, Republicată, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu amendă de 10.000 de lei, pentru că nu a emis bonuri fiscale pentru bunurile livrate, fiind dispusă și confiscarea sumelor de bani nejustificate, existente în casieria unității.

Peste 200 de sancțiuni si amenzi de 100.000 de lei, în doar 4 ore. În urma acțiunilor, polițiștii au confiscat produse alimentare și sume de bani, în valoare totală de aproape 1.000 de lei.

 

 

 

Comentarii

comentarii