Actualitate

PESTE 400 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE APLICATE DE POLIȚIȘTI ȘOFERILOR INDISCIPLINAȚI

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 403 sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 244 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 21 de permise de conducere.

În perioada 10 – 12 februarie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit dosare penale şi au aplicat 403 sancţiuni contravenţionale în valoare de 106.850 de lei, dintre care 244 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 21 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi conducerea sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor continuă și în această săptămână.

***
La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 00.50, polițiștii din Băile Herculane au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza localității Mehadia.
Conducătorul autoturismului în vârstă de 24 de ani, din Mehadia, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii l-au condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele lui a fost întocmit dosar penal.
~
La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 23.50, un tânăr de 26 de ani, din Oțelu Roșu, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe strada Ardealului din Caransebeș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal.

Comentarii

comentarii