Peste 440 de sancțiuni contravenționale aplicate conducătorilor auto

Peste 440 de sancțiuni contravenționale aplicate conducătorilor auto. În perioada 24-26 aprilie 2020, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 440 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic care nu au respectat normele rutiere și prevederile Ordonanțelor Militare.

       De asemenea, au fost reținute și retrase 26 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În ultimele 72 de ore, 153 de poliţişti rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră, au desfăşurat activităţi pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă regulile rutiere atunci când se deplasează pe drumurile publice și pentru impunerea respectării normelor legale pe timpul stării de urgență.

În urma acțiunilor, poliţiştii au aplicat 443 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 272 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Alte 25 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție.

9 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și un conducător auto care a folosit telefonul mobil la volan, au fost sancționați contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere, în total, pentru abaterile constatate, fiind reţinute în vederea suspendării, 23 de permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

8 conducători auto au fost sancționați cu amendă, concomitent cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea cu peste 50 km/h a regimului legal de viteză, în localități.

În cadrul acțiunilor organizate în acest sfârșit de săptămână, au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 280.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea în afara locuinței.

De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 2 privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Peste 440 de sancțiuni contravenționale aplicate conducătorilor auto. În ceea ce privește accidentele rutiere, în această perioadă nu a fost înregistrat niciun accident rutier grav pe drumurile publice din Caraș-Severin.

Exemple:

Un conducător auto în vârstă de 40 de ani din Cluj Napoca a fost înregistrat de aparatul radar la data de 24.04. a.c., ora 16.20, în timp ce conducea un autoturism pe DN 58, în localitatea Brebu, cu o viteză de 158 km/h, depășind cu 108 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv.

Un alt autoturism a fost înregistrat de aparatul radar rulând cu o viteză de 105 km/h, ieri, 26 aprilie, ora 11.50, în zona Triaj din Reșița.

De asemenea, tot ieri, 26 aprilie, alți doi conducători auto au fost înregistrați de aparatul radar în timp ce conduceau autoturisme înmatriculate în județele Dolj și Constanța, pe DN 6, în zona localităților Caransebeș și Băile Herculane, cu viteze de 106 și 132 km/h.

În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Peste 440 de sancțiuni contravenționale aplicate conducătorilor auto. Polițiștii cărășeni continuă să acționeze integrat, împreună cu reprezentanții celorlalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Comentarii

comentarii