Peste 500 de conducatori auto din județ testați cu aparatele drogtest și alcooltest VIDEO

Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool și droguri. Săptămâna aceasta, polițiștii rutieri cărășeni au continuat acțiunile pentru verificarea respectării normelor rutiere de către participanții la trafic, pentru a preveni producerea de accidente rutiere și a impune un climat de siguranță pe drumurile publice din județ.

Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni preventiv-reactive pentru verificarea conducătorilor auto cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive și conștientizarea acestora referitor la riscurile la care se expun în momentul în care conduc vehicule sub influența unor astfel de substanțe. Acțiunea a început la ora 18 si s-a încheiat la ora două din noapte.

În cadrul acțiunilor desfășurate pe raza întregului județ au fost utilizate aparatele etilotest, etilometru și drugtest din dotare.

De asemenea, la acțiuni au participat și specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, care au aplicat conducătorilor auto care și-au dat acordul, chestionare specifice pentru realizarea unui studiu în privința consumului de substanțe psihoactive, oferind totodată recomandări preventive cu privire la riscurile consumului de substanțe.

În urma activităților, au fost verificate peste 500 de autovehicule, fiind testați cu privire la consumul de alcool 467 de conducători auto și 50 cu privire la consumul de substanțe psihoactive.

De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale și au fost întocmite 4 dosare penale, dintre care 2 privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Că măsură complementară au fost reținute 6 permise de conducere, 4 pentru conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

Exemple:

Ieri, la ora 18.20, polițiști de la Biroul Rutier Reșița au oprit pentru control, pe bld. Republicii, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, care a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând o valoare pozitivă pentru THC.

Ieri dimineață, la ora 10.41, polițiștii rutieri de la Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control, pe DN 6, la Jupa, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din Caransebeș, care, la testarea cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 8 martie, la ora 16.49, polițiști de la Biroul Rutier Reșița au oprit pentru control, pe strada Căminelor din Reșița, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani din județul Constanța. În cazul acestuia aparatul Drugtest a indicat rezultat pozitiv pentru cocaină.

Azi-noapte, la ora 00.10, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au oprit pentru control pe strada Republicii din oraș, un autoturism condus de un bărbat, care, la testarea cu aparatul etilotest avea o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile persoanele au fost conduse la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

Ieri, la ora 17.20, polițiști de la Poliția Stațiunii Băile Herculane au oprit pentru control pe DN 67D, un autoturism condus de o tânără de 18 ani, din Băile Herculane, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Pe scaunul din dreapta față al autoturismului se afla un bărbat de 69 de ani, care i-ar fi încredințat tinerei autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările.

Acțiunile polițiștilor continuă și în perioada următoare.

Circulați responsabil pe drumul public!

Siguranța rutieră reprezintă una dintre prioritățile noastre.

Comentarii

comentarii