Peşte confiscat de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova – Veche au depistat două persoane care desfăşurau activităţi de pescuit comercial în zona de protecţie a Parcului Natural Porţile de Fier,in perioada de prohibitie.

În data de 16.05.2015, ora 22.00 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova – Veche au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii braconajului piscicol. Pe timpul desfăşurării acţiunii au fost depistate două persoane care desfăşurau activităţi de pescuit comercial în zona de protecţie a Parcului Natural Porţile de Fier, la aproximativ 30 de metri de malul românesc al fluviului Dunărea, desi ne aflam in perioada de prohibitie.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cele două persoane sunt localnici, bărbaţi, cu vârste cuprinse de 25 şi 41 de ani, care aveau asupra lor cantitatea de 30 de kg. de peşte specia caras.
Pe numele celor doi bărbaţi poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de pesciut comercial în habitate piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţiutoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zone de protecţie.
Peştele în valoare de 240 de lei şi plasa de nailon folosită au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

Comentarii

comentarii