Pește în farfurii și solzi de pește în buzunare – în noaptea de Revelion VIDEO

,,De pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească peștele” spune una dintre tradițiile românești de anul nou. În aceste zile, magazinele care vând pește sunt aglomerate și s-au pregătit cu pește proaspăt din păstrăvăriile cărășene, dar și de la Dunăre. Tradiţia spune că peştele nu trebuie să lipsească din meniul petrecerii dintre ani. În simbolistica populară, peștele pe masa de Revelion ar avea darul de a aduce noroc şi, bunăstare în case. Dacă mâncați pește în noaptea de Revelion, veți evita toate problemele și obstacolele din noul an precum „peștele se strecoară în apă”.

Așa că magazinele specializate în vânzarea peștelui au galantarele și bazinele pline cu pește – fie din Caraș-Severin, fie pentru cei mai pretențioși, aduși tocmai din italia. 

 

O altă superstiție spune ,,că este bine să purtăm fie în buzunar, fie in portofel, solzi de pește. Asta ca să avem bani mulți în anul care vine.

 

Legat de petrecerea dintre ani, autoritățile au eliminat restricțiile de Revelion. La Reșița si Bocșa se vor organiza doar focuri de artificii, în schimb la Caransebeș, locuitorii orașului vor putea să asiste la un show de lasere, dar și să urmărească un moment de muzică electronică cu DJ Marius. Petrecerea începe la ora 22.00 în centrul civic.

Comentarii

comentarii

One thought on “Pește în farfurii și solzi de pește în buzunare – în noaptea de Revelion VIDEO

Comments are closed.