Pieton accidentat mortal de un auto la Borlovenii Noi

Pieton accidentat mortal de un auto, în timpul unei traversări neregulamentare. În cursul serii precedente, în jurul orei 19.54, pe DN 57B, în localitatea Borlovenii Noi, s-a produs un accident rutier, soldat cu decesul unui pieton.

 

Astfel, la data de 21 octombrie a.c., în timp ce un bărbat de 49 de ani, din Reșița, a condus un autoturism, pe DN 57B, din direcția Lăpușnicel către Bozovici, pe raza localității Borlovenii Noi, a surprins și accidentat mortal o femeie de 83 de ani, din localitate, angajată în traversarea drumului prin loc nepermis și fără a purta îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

 

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

 

În acest context, remintim principalele recomandări rutiere pe care trebuie să le respectați pentru a reduce riscul implicării în accidente rutiere, în calitate de pieton:

 

  1. În condiții de vizibilitate scăzută și pe timpul nopții, purtați accesorii reflectorizante pentru a fi vizibili.

 

  1. Traversaţi numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colţ de stradă şi la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră. Nu vă angajaţi în traversarea drumului public prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!

 

  1. La orice traversare, opriţi-vă în afara parţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!

 

  1. Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că, atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestaţi prudenţă maximă!

 

  1. Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Oferiţi-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

 

  1. Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!

 

  1. Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice dacă aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.

 

  1. Pieton accidentat mortal de un auto la Borlovenii Noi. Acordaţi prioritate de trecere autospecialelor de poliţie, de la pompieri sau de la ambulanţă care au în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, chiar dacă vă aflaţi pe trecerea pentru pietoni.

 

 

Comentarii

comentarii