Pisicile pot VINDECA mai multe boli VIDEO

Pisicile, mai mult decât animale de companie: Pot VINDECA mai multe boli. Studii ştiinţifice au arătat de-a lungul timpului că pisicile nu sunt doar bune animale de companie, ci adevăraţi terapeuţi.

Pisica vindecă bolile de inimă şi reglează tensiunea arterială

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că prezenţa pisicii ajută la combaterea stresului şi a anxietăţii, ceea ce duce la protecţia sistemului cardiovascular, prin scăderea tensiunii arteriale, scrie clickpentrufemei.ro.

Un studiu recent, realizat de psihologul Karen Allen de la Universitatea din New York, a arătat că proprietarii de pisici au foarte puţine creşteri de tensiune ca răspuns la stres.

Sprijină sănătatea mintală

Adesea, pisicile sunt considerate ca fiind animale calme, care aduc cu ele acest calm. Probabil de aceea există o sumedenie de cafenele cu pisici, în care putem mângâia o felină, în timp ce ne savurăm cafeaua sau ceaiul.

Previn alergiile

Animalele de companie par a preveni alergiile: cu cât trăim cu mai multe pisici şi căţei în copilărie, cu atât este mai mică şansa de a dezvolta astm, febra fânului sau diverse eczeme.

Torsul pisicilor ajută la vindecarea oaselor, a tendoanelor şi a muşchilor

Torsul unei pisici creează vibraţii de o frecvenţă între 20 şi 140 de HZ, iar studiile au arătat că frecvenţele din gama 18-25 HZ au un efect pozitiv asupra mobilităţii articulaţiilor după accidentări.

 

Citeste tu tot articolul aici: https://www.exquis.ro/pisicile-mai-mult-decat-animale-de-companie-pot-vindeca-mai-multe-boli/

Comentarii

comentarii