Pistol letal confiscat si perchezitii la Resita VIDEO

Pistol letal confiscat si perchezitii la Resita. Un pistol letal și 12 cartușe, ridicate în urma unor percheziții domiciliare, în Reșița.

Astăzi, 19 mai, polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Caraș-Severin și Poliția Municipiului Reșița au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Reșița, în cadrul unui dosar penal, la adresele unor persoane bănuite de comiterea, în cursul săptămânii trecute, a furtului unei arme dintr-o societate comercială din municipiu.

În urma activităților, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri, printre care și un pistol letal cu glonț, cu 2 încărcătoare și 12 cartușe calibrul 9 mm, despre care există presupunerea rezonabilă că au fost sustrase din sediul societății în cauză, al cărei reprezentant le deținea în mod legal.

5 bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, toți din Reșița, au fost conduși la audieri, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de 3 dintre aceștia.

Pistol letal confiscat si perchezitii la Resita. În cursul săptămânii trecute, a fost sesizat un furt la sediul unei societati comerciale din Resita, sustrăgându-se bani, bunuri, un pistol cu glonț și 12 cartușe.

În mai puțin de o săptămână, polițiștii au obținut date privind persoanele suspecte si au instrumentat mai multe mijloace de probă în cadrul unui dosar penal, în care se desfășoară cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat si nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul operativ al Serviciului Operațiuni Speciale și al Biroului de Analiza Informațiilor Caraș-Severin.

La activitățile de astăzi au participat polițiști de la Serviciile Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Investigarea Criminalității Economice, Ordine Publică, Combaterea Criminalității Organizate Caraș-Severin, specialiști criminaliști, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, polițiști locali și jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Pistol letal confiscat si perchezitii la Resita. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii

comentarii