Plata online a impozitelor în comuna Luncavița

Nicolae Jurchescu, consilier local USR PLUS în comuna Luncavița, a depus un proiect de hotărâre locală prin care vrea să dea posibilitatea cetățenilor comunei să achite taxele, impozitele și amenzile, din confortul căminului propriu prin intermediul platformei ghișeul.ro

Prin realizarea unei conexiuni între sistemul informatic al biroului de taxe și impozite locale din cadrul comunei  și portalul de plăți,  procedura este mult simplificată venind în ajutorul întregii comunități. În aceste condiții toate  informațiile legate de obligațiile de plată și plățile către primărie sunt asociate CNP-ului, respectiv CUI-ului persoanelor juridice și se regăsesc în timp real pe platformă, oricând la dispoziția contribuabililor.

Atât procedura de înscriere cât și procedura de plată sunt complet securizate la cel mai înalt nivel de către Autoritatea pentru Digitalizarea României și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Nicolae Jurchescu:”Pe vremuri gospodarul satului era cel care avea căruță, cal și îi știa pe nume pe toți sătenii. Acum e cel care e conectat la tehnologie, știe să folosească internetul și contul de email. Consider că o astfel de măsură este justificată atât de condițiile pandemiei, dar și de faptul că numeroase familii din comună sunt stabilite în străinătate fiind încă proprietari de terenuri și locuințe.

Proiectul de hotărâre va fi dezbătut și supus votului în ședința ordinară a Consiliului Local Luncavița, miercuri, 31.03.2021.

Comentarii

comentarii

One thought on “Plata online a impozitelor în comuna Luncavița

Comments are closed.