Ploaie cu praf la Resita si peste Banat VIDEO

Reșițenii au fost surprinși aseară de un fenomen cel puțin bizar. La Reșița, dar se pare că și în alte zone ale județului, spre sud mai exact, a plouat cu…praf. În câteva minute, tot ce se afla pe stradă a căpătat un aspect straniu: se putea vedea ușor că mașinile sunt de un galben deschis, spre alburiu. Praful este foarte fin, pare o vopsea.

Primii care au observat fenomenul au fost șoferii care au văzut că, în loc să li se curețe parbrizele de la stropii de lichid, acestea deveneau opace. Autoturismele au fost mâzgălite – la fel cum s-a întâmplat cu hainele oamenilor. Fiind noapte – prea puțini au realizat ce se întâmplă, așa că, vor avea surprize când vor ajunge acasă ca și dalmațienii.

Oamenii şi-au dat cu părerea despre ce se întâmplă, despre fenomenul care va da azi mult de lucru spălătoriilor auto din județ. Oamenii spun că ar fi vorba despre vreo furtună de nisip prin nordul Africii iar acum, praful din Sahara a fost adus de vânt până peste România, mai exact – partea vestică.

O altă variantă ar fi ca praful să provină de pe haldinele de nisip steril din sudul județului, de la Moldova Noua si Sasca, unde vântul a bătut în ultimele doua zile în rafale de până la 80 de km la oră. În zona Moldova Noua, există un adevărat deșert de nisip si praf steril provenit de fost Miniera Moldova Nouă – deșert care se întinde pe sute de hectare și care dă mari bătăi de cap autorităților din România și Serbia din cauza poluării cu praf.

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.