Ploaie cu praf saharian peste Reșița, Banat și România VIDEO

O masă de aer încărcată cu particule de praf din Sahara va afecta țara noastră, în zilele următoare, însă meteorologii dau asigurări că românii nu au de ce să își facă probleme. Meteorologii anunța  că în România va ajunge acest nor de praf saharian. Prezența acestuia va putea fi observată mai ales în regiunile vestice.

Reșițenii au fost surprinși aseară de un fenomen care începe să fie ceva obișnuit. La Reșița, dar se pare că și în alte zone ale județului, spre sud mai exact, a plouat cu…praf. În câteva minute, tot ce se afla pe stradă a căpătat un aspect straniu: se putea vedea ușor că mașinile sunt de un galben deschis, spre roşcat. Praful este foarte fin, pare o vopsea.


Primii care au observat fenomenul au fost șoferii care au văzut că, în loc să li se curețe parbrizele de la stropii de lichid, acestea deveneau opace. Autoturismele au fost mâzgălite – la fel cum s-a întâmplat cu hainele oamenilor. Prea puțini au realizat ce se întâmplă, așa că, vor avea surprize când vor ajunge acasă ca și dalmațienii, cu hainele pătate.

Administrația Națională de Meteorlogie informeză că zilele acestea, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei.

În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de azi în regiunile vestice iar spre finalul săptămânii probabil în jumătatea de vest a țării.

Germania și Europa central a fost afectată de praf încă de ieri după masa.

Comentarii

comentarii

One thought on “Ploaie cu praf saharian peste Reșița, Banat și România VIDEO

Comments are closed.