Ploaie torențială cu străzi inundate la Bocșa în Caraș Severin EXCLUSIV VIDEO

Județul Caraș Severin este sub amenințarea codului portocaliu de inundatii. Mai multe strazi si curți din cartierul Măgura din orașul Bocșa, au fost inundate. Norii strânși peste orașul Bocșa din Caraș Severin și și-au dat drumul la apă peste oraș. În câteva minute, ploaie curgea la propriu din cer. Nu a plouat mai mult de 20 de minute, dar cantitatea de apă căzută a depășit 70 de litri pe metru pătrat.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate,  s-au produs scurgeri pe versanţi, iar apa a venit cu un debit foarte mare pe pârâul Măgura ce trece prin cartierul cu același nume din orașul Bocșa.

Apa s-a strâns pe panta dealurilor și pe străzi după care s-a revărsat la propriu peste casele și gospodăriile din partea de jos a orașului. Canalele nu au mai putut prelua întreaga cantitate de apă iar grădinile, curțile, anexele gospodărești, dar și unele case, s-au umplut de apă. Peste 40 de curți și anexe au fost inundate.

Primii care au intervenit au fost mebrii SVSU Bocșa, dar având în vedere amploarea inundațiilor, au cerut ajutorul pompierilor militari de la ISU Caraș Severin, Detașamentul Reșița. Unul dintre podețe s-a colmatat din cauza gunoaielor aruncate tot de localnici și apa a inundat o altă parte a cartierului.

Pompierii au intervenit cu motopompele iar angajații Primăriei Bocșa au adus un buldoexcavator cu care au decolmatat albia râului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar apa a intrat în mai multe case și curți.

Din fericire, ploaia a mai scăzut în intensitate și apa a început să scadă în jurul orei 24, dar oamenii privesc cerul cu teamă fiindcă în Banatul Montan se anunță ploi și vreme rea cel puțin până luni.

Pompierii militari au mai intervenit în cazul mai multor gospodării din județ inundate: în cartierul Doman și în comuna Dognecea, unde au intervenit câte un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Reșița, iar în municipiul Caransebeș a intervenit un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Caransebeș.

Comentarii

comentarii