Podul de piatră s-a dărâmat – Podul peste Timiș de la Căvăran este în pericol de prăbușire VIDEO EXCLUSIV

Câteva sute de locuitori din satele aparținătoare comunei Constantin Daicoviciu, sau Căvăran pe numele ei original, sunt nevoiți să facă un ocol de câțiva zeci de km pentru a ajunge acasă Și asta fiindcă legătura rutieră – drumul comunal – a fost închisă. Mai exact, podul peste râul Timiș care leagă Căvăranul de Peșteri și Maciova a fost închisă. Podul este blocat după ce azi dimineață, unul dintre cele două picioare ale podului, s-a înclinat.

Din fericire, se poate ajuge în cele două sate pe două rute ocolitoare prin localitățile Sacu sau Tincova. O altă rută – mult mai lungă, este pe DN 68dinspre Caransebeș, prin Iaz-Ciuta și de acolo la Maciova sau Peștere. Asta însemnând de fapt un ocol de peste 30 de km.

Primăria Daicoviciu a anunțat Instituția Prefectului și autoritățile județene. Administrația publică locală a anunţat Poliţia despre situația podului și închiderea circulației pe tronsonul respectiv.

Conform legislației, edilul șef trebuie sesizeze Comisia de Calamitate care trebuie să meargă în teren ca să constate problemele şi să le evalueze. Apoi să vă încerca găsirea sursei de finanțare pentru înlocuirea podului cu unul nou Podul de la Căvăran are o vechime de aproximativ 50 de ani și a fost construit din grinzi și piloni din beton armat după metoda ,,prefabricate”.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.