@Breaking newsCulturalUtilitare

Podul monument de la Cultural – Reabilitat si reparat înainte de termen

Stiati că în Municipiul Reșița avem Primul Pod Sudat din Europa? Podul este un monument istoric și se află în Centru Civic. Mai exact, lângă Palatul Cultural – sediul teatrului. Construcția face legătura între malurile de vest și est ale râului Bârzava. El unește două cartiere emblematice ale orașului: Reșița Română și Reșița Montană. Podul a fost construit în anul 1937 la Uzinele de Fier și Domeniile Reșița-UDR . I se mai spune și ,,Podul de la vamă”

Reabilitarea Podului de la vamă, unul din monumentele de patrimoniu ale Reșiței, este în grafic și lucrările ar putea fi finalizate chiar înainte de termen stabilit în proiect, martie 2021.

Lucrările de reabilitare a podului sudat din zona centrală a Reșiței au început în primăvara acestui an și au avansat destul de încet din cauza complexității intervențiilor care trebui să țină cont de faptul că este vorba despre un monument de patrimoniu cu o vechime de aproape 100 de ani. Edilul Reșiței dă asigurări că acestea vor fi finalizate la termen.

Proiectul de reabilitare a Podului de la vamă are o valoare de aproximativ 900.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrările presupun reabilitarea infrastructurii și suprastructurii podului, cu scopul de a readuce monumentul la imaginea inițială. Va fi refăcută calea de rulare a podului și a trotuarelor, cu aducerea acestora la cota inițială și mascarea traseelor de cabluri și conducte care nu pot fi desființate. De asemenea, va fi montat un sistem de iluminat decorativ de tip LED.

Comentarii

comentarii