Poliția Economică a ieșit pe străzile Reșiței să combată evaziune fiscală

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin în colaborare cu Departamentul de Prevenire a Criminalității Economice din cadrul IPJ au desfășurat pe străzile din municipiu Reșița o acțiune de informare și prevenire a evaziunii fiscale.

[youtube id=”QNDrr6jYu84″]

Cei implicați în această acțiune au oferit oamenilor informații despre drepturile și obligațiile pe care le au ca și cumpărători. acțiunea face parte din campania ”Exercită-ți dreptul! Solicită bon fiscal”.

”Scopul nostru este cu bătaie lungă, în sensul în care avem în atribuții combaterea evaziunii fiscale și combaterea evaziunii fiscale presupune și înregistrarea în totalitate a veniturilor de către agenții economici”, a precizat comisar șef Sofia Stoian, șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Caraș-Severin.

Cei implicați în acțiunea de prevenire a evaziunii fiscale au oferit câteva informații despre ce trebuie să cuprindă înscris pe el un bon fiscal și anume: mențiunea bon fiscal și câteva elemente de identificare ale firmei (adresa, denumirea, C.U.I-ul, data și ora la care a fost emis) și au insistat asupra faptului că doar prin solicitarea bonului fiscal se contribuie la combaterea evaziunii fiscale.

”În această campanie am pornit de la premisa că cetățeanul, pe de-o parte știe că este necesar să solicite bonul fiscal la cumpărărturi, dar pe de altă parte de multe ori neglijează acest aspect, contribuind în acest fel la creșterea evaziunii fiscale. Solicitând bonul fiscal automat operatorul economic este obligat să înregistreze în contabilitate, să fiscalizeze veniturile și să plătească taxe și impozite pentru toate acestea”, a precizat subcomisar Adrian Jurjica, ofițer sociolog în cadrul compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Caraș-Severin.

Totodată reprezentanții celor două compartimente din cadrul IPJ au precizat că uneori agenții economici pot să dea clienților în loc de bon fiscal alte documente cum ar fi notele de plată care de fapt nu sunt valabile, sau bonuri scrise de mână care nu au valoarea unui bon fiscal.

Comentarii

comentarii