POLITIA IN ACTIUNE – CONTROALE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA DELICTELOR SILVICE

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii cărășeni au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu angajați ai Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

În cadrul acestor acțiuni au fost instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează:

  • controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și
    -verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În ultimele 24 de ore, pentru neregulile constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 lei.

Totodată, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea Legii nr.171 din 2010, respectiv pentru deținerea unei cantități de material lemnos fără documente de proveniență.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de taiere ilegală de arbori, fiind ridicată cantitatea de 3 metri cubi de lemn din speciile gorun și salcâm.

În total, au fost ridicați în vederea confiscării aproape 20 de metri cubi de material lemnos de diferite specii, în valoare de peste 4.600 de lei.

Comentarii

comentarii