Poliția rutieră pe drumurile din județ

În săptămâna precedentă, polițiștii cărășeni au fost prezenți pe drumurile publice de pe raza județului, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun prin încălcarea regulilor de circulație, în special a regimului legal de viteză, în cadrul acțiunii T.I.S.P.O.L.- SPEED.

 

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, s-a desfășurat în toată țara, în perioada 12-18 august a.c., fiind înscrisă în Calendarul de activități al Organizației Polițiilor  Rutiere din Europa ( T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2019.

 

Polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat cu toate aparatele radar aflate în dotarea Inspectoratului Județean, în scopul respectării regimului legal de viteză și reducerii numărului accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

 

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost verificate peste 650 de autovehicule aflate în trafic și au fost aplicate peste 520 de sancțiuni contravenționale, pentru depășirea limitei legale de viteză, în valoare de 146.270 lei.

 

De asemenea, au fost reținute 49 permise de conducere, dintre care 9 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a limitei maxime admise și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, în această perioadă au fost constatate 13 infracțiuni la regimul rutier.

Comentarii

comentarii