Polițiștii au confiscat peste 105.000 de țigarete de contrabandă

Polițiștii din Caraș-Severin au confiscat, într-o singură zi, peste 105.000 de țigarete de contrabandă. Structurile Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au întocmit două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” prevăzută și pedepsită de Legea nr. 86 din 10 aprilie 2006 privind Codul vamal al României.

Astfel, la ora 02.45, polițiștii rutieri din cadrul BDNE au oprit în trafic pe DN6, în localitatea Armeniș, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani din Drobeta- Turnu Severin care se deplasa dinspre Caransebeș spre Orșova. În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului au fost identificate 104.960 de țigarete, în pachete de țigări de la diferiți producători, netimbrate. Autoturismul a fost indisponibilizat și întreaga cantitate de țigări a fost confiscată. Față de autor a fost inițial dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, instanța dispunând, în data de 10.04.2019, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În aceeași zi, la ora 11.56, polițiști din cadrul Poliției Orașului Oțelu Roșu și Postului de Poliție Băuțar, au oprit în localitatea Băuțar, un autoturism al cărui conducător auto, de 23 de ani, din Zăvoi, nu a respectat regimul legal de viteză pe sectorul de drum respectiv. În autoturism au mai fost identificați 5 pasageri, asupra acestora fiind găsite, cu ocazia controlului, 28 de pachete de țigări netimbrate, ridicate de polițiști in vederea confiscarii.

Comentarii

comentarii