POLITISTII AU TRAS LINIE – ACȚIUNEA ,,FOC DE ARTIFICII”, LA FINAL

POLITISTII AU TRAS LINIE – ACȚIUNEA ,,FOC DE ARTIFICII”, LA FINAL. Peste 20.000 de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 4.000 de lei, au fost indisponibilizate de polițiștii cărășeni, în cadrul acțiunii naționale ,,Foc de Artificii”. Din cauza nerespectării legislației privind articolele pirotehnice, în Caraș-Severin, 3 persoane au suferit vătămări.

Poliția Română a desfășurat, în perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020,  acțiunea națională ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În județul nostru, polițiștii au derulat 31 de activități de prevenire în școli, au controlat 8 persoane fizice şi juridice autorizate și au efectuat 54 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective.

Astfel, au fost depistate 11 persoane fizice şi juridice neautorizate, fiind constatate 21 de infracţiuni și contravenții privind nerespectarea legislației în domeniu.

De asemenea, au indisponibilizate, în vederea confiscării, 15,640 kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2 și P1, în valoare de peste 4.000 de lei.

Din cauza nerespectării legislației privind articolele pirotehnice, 3 persoane, dintre care 2 minori, au suferit vătămări (au fost răniți în urma folosirii petardelor), în 2 situații aceștia fiind răniți grav.

Exemple:

 

POLITISTII AU TRAS LINIE – ACȚIUNEA ,,FOC DE ARTIFICII”, LA FINAL. La data de 18 decembrie, polițiști de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Caransebeș au depistat cu ocazia unui control efectuat la o pensiune de pe raza localității, pe linia respectării legislației privind cazarea persoanelor, un tânăr de 21 de ani, cazat la respectiva unitate, la care a fost găsită cantitatea de 18.820 de articole pirotehnice, de tip petarde emițător de sunet, pentru care nu deținea documente legale de proveniență și pe care intenționa să le comercializeze.

 

Întreaga cantitate de petarde, în valoare de aproximativ 3.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

 

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive și orice operațiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept și continuă cercetările.

 

 

În noaptea de Revelion, pe raza localității Vrani, un copil de 11 ani s-a accidentat după ce a încercat să aprindă o petardă, tip emițător de sunet. Acesta a suferit arsuri la o mână și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

POLITISTII AU TRAS LINIE – ACȚIUNEA ,,FOC DE ARTIFICII”, LA FINAL. Și în acest caz, polițiștii au deschis dosar de cercetare penală și continuă cercetările.

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments