POLIȚIȘTII CĂRĂȘENI PREZENȚI ÎN ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE, ÎN MIJLOCUL COPIILOR ȘI TINERILOR

Săptămâna aceasta, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au continuat activitățile preventive în grădiniţele și şcolile din judeţ, activități structurate pe diverse domenii de prevenire, precum: prevenirea faptelor cu violență în mediul școlar, educația rutieră, delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, prevenirea bullyingului și cyber-bullying-ului și prevenirea consumului de substanțe psihotrope.

Polițiști de la Biroul Siguranță Școlară, Serviciul Rutier, Poliția Municipiului Reșița și Poliția Orașului Bocșa au fost prezenți în mai multe unități de învățământ de pe zona de competență, unde au prezentat elevilor și profesorilor teme privind siguranţa pe internet, prevenirea infracționalității și victimizării minorilor, educaţia şi siguranţa rutieră și prevenirea absenteismului și a abandonului școlar.

Luni, polițiștii au fost prezenți în mijlocul elevilor de la clasele primare ale Colegiului Național „Diaconovici Tietz”, cu care au discutat despre cum pot să prevină cazurile de bullying și să adopte atitudini tolerante și sănătoase în interacțiunea cu ceilalți.

La întâlnirile cu preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Floarea Soarelui” din Reșița și Grădinița cu Program Prelungit Bocșa, poliţiştii de la Biroul Rutier Reșița și Poliția Orașului Bocșa au pus accent pe educația rutieră, vorbindu-le copiilor despre principalele reguli de circulație, cum să traverseze strada corect şi în siguranţă, transmițându-le totodată și alte informații utile pentru deprinderea de comportamente sigure pe drumul public.

Miercuri, 29 martie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat o activitate în cadrul Programului Național „Școala Siguranței TEDI”, cu tema „Copilul și accesarea internetului”, la care au participat elevi de la clasa a I-a ai Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” din Reșița.

De asemenea, polițiștii au desfășurat două alte activități preventive, la Liceul Tehnologic „Decebal” din Caransebeș și la Liceul „Mathias Hammer” din Anina, în cadrul campaniei locale „Zâmbete false”, inițiate de Biroul Siguranță Școlară și desfășurate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, campanie care își propune să formeze comportamente și atitudini pozitive, de conștientizare a consecințelor și riscurilor consumului de substanțe psihotrope.

Astăzi, polițiștii au continuat activitățile preventive la Liceul Teologic Baptist Reșița, unde peste 100 de elevi au învățat despre prevenirea bullyingului și cyber-bullying-ului, dar și despre siguranța rutieră.

Tot astăzi, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au răspuns invitației de participare la Simpozionul regional cu participare internațională „DA toleranței, NU violenței!”, organizat la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița, unde au participat împreună cu cadre didactice și elevi la dezbateri pe tema prevenirii și combaterii violenței în mediul școlar.

Siguranța copiilor și tinerilor, atât în mediul școlar, cât și în mediul familial, în cercul de prieteni sau pe drumul public constituie un obiectiv pentru care polițiștii inspectoratului acționează în permanență, în colaborare cu celelalte instituții ale statului.

Comentarii

comentarii