POLIȚIȘTII ÎN STRADĂ PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER – Șoferi beți și drogați la volan – 50 de permise reținute

În perioada 14-16 octombrie 2022, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 500 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 50 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive pentru siguranța traficului rutier.

Pentru abaterile constatate, au aplicat 502 sancțiuni contravenționale, dintre care 282 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

39 de conducători auto și pasageri au fost sancționați contravențional pentru că nu au purtat centura de siguranță pe timpul deplasării.

4 conducători auto care au depășit cu peste 50 km/h, respectiv cu peste 70 km/h limitele legale de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Alte 11 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

Pentru abaterile constatate au fost reținute în vederea suspendării 26 de permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

În noaptea de 15/16 octombrie, la ora 00.28, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au oprit pentru control, pe strada Timișoarei din municipiu, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Văliug, care la testarea cu aparatul drugtest a rezultat că ar fi consumat substanțe psihoactive, aparatul indicând rezultat pozitiv pentru canabis.

De asemenea, la testarea cu aparatul etilotest, acesta avea o alcoolemie de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 14/15 octombrie, la ora 23.41, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au oprit pe DN 6, în zona sensului giratoriu de la Buchin, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Buchin, care la testarea cu aparatul etilotest avea o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații conducătorii auto au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive și a alcoolemiei în organism.

Polițiștii continuă cercetările în aceste cazuri, în vederea tragerii la răspundere penală a celor vinovați.

De asemenea, săptămâna trecută, polițiștii rutieri cărășeni au acționat pe drumurile publice din județ pentru verificarea legalității transportului public de persoane și transportului rutier de mărfuri.

În cadrul acțiunilor de tipul Truck&Bus au fost verificate peste 550 de autovehicule, dintre care peste 350 de autovehicule destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și peste 180 de autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 158 de sancțiuni contravenționale

Polițiștii rutieri continuă să fie prezenți și să acționeze pentru siguranța tuturor participanților la trafic!

Comentarii

comentarii