Polițiștii la capătul răbdării- 130 de oameni în uniformă vor intra în greva foamei din 15 octombrie VIDEO

DSC04902Aproape 130 de poliţişti din cadrul Sindicatului Poliţiştilor din Banat, filiala Caraş-Severin, au aderat de astăzi la o acţiune de protest. Ei vor intra în greva foamei în fața instituției în timpul liber cât sunt în afara programului.
Cu toții fac pare din Sindicatului Poliţiştilor din Banat SedLex. Despre nemulțumirile poliţiştilor a vorbit liderul Sindicatului, poliţistul Ion Efta Oberşterescu. El a fost susţinut de pe margini de mai mulţi colegi.
Obeşterescu şi-a început conferinţa de presă în sediul Sindicatului din incinta Poliţiei Municipale Reşiţa după care, la rugămintea acestuia, jurnalişti şi poiţişti, s-au mutat în afară, în faţa instituţiei.
Obşeterescu a precizat în conferinţă de presă că principalele motive care i-au determinat să recurgă la această formă extremă de protest sunt: statutul poliţistului, legea salarizării, restanţele salariale şi a altor drepturi băneşti şi nu în ultimul rând, dotarea şi siguranţa poliţiştilor în stradă.
Este cunoscut statutul ,,democratic” al poliţiştilor, şi pentru că sindicaliştii din poliţie nu pot recurge la prea multe forme de protest pentru a-şi susţine cauza, poliţiştii reşiţeni au recurs la o formă inedită de protest: greva foamei în timpul liber.
Liderul de sindicat a ţinut să precizeze că principalul motiv pentru care vor recurge la greva foamei în doar timpul liber, este acela că cetăţeanul nu trebuie să sufere, interesul lui primează. Mişcările de protest vor începe în 15 octombrie.

Comentarii

comentarii