Polițiștii rutieri cărășeni cu ochii pe bețivanii si pe drogații la volan pe drumurile publice

Acțiuni ale polițiștilor rutieri cărășeni pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule, fiind sub influența alcoolului sau a drogurilor

Polițiștii cărășeni au continuat acțiunile pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, prin depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice sau/și substanțelor psihoactive.

Exemple:

In jurul orei 02,30, polițiști rutieri de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Reșița au oprit pentru control, pe strada Sportului din Reșița, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani care, la testarea drug-check, a rezultat că acesta consumase o substanță psihoactivă.

Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot în cursul nopții precedente, în jurul orei 02.53, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene al Serviciului Rutier, împreună cu colegi de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș au observat pe DJ 608C, un autoturism care circula din direcția Valea Timișului către DN 6, al cărui conducător auto, la vederea polițiștilor, a întors autoturismul, polițiștii procedând la urmărirea și oprirea acestuia în localitatea Valea Timișului.

La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto în vârstă de 28 ani a rezultat că avea o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, bărbatul refuzând recoltarea probelor.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz.

Prevenirea și combaterea consumului de substanțe psihoactive și a conducerii autovehiculelor sub influența acestora sau a alcoolului reprezintă o prioritate a polițiștilor cărășeni.

Nu vă riscați viața și nu-i expuneți pe ceilalți participanți la trafic.

Activitățile continuă și în cursul acestei zile, pe toate arterele circulate din județ.

Comentarii

comentarii