Politistii si militarii vor primi bani în plus la salariu pentru orele suplimentare lucrate

Au intrat în vigoare condiţiile de stabilire a majorării salariale pentru munca suplimentară prestată de personalul cu statut special – cadrele militare în activitate, polițiștii și soldații și gradații profesioniști în activitate din unitățile M.A.I. -, precum și activitățile deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut, prevăzute de Ordinul MAI 40/2018.

Potrivit actului normativ, activitățile deosebite sunt cele desfășurate în domeniul ordinii și siguranței publice, în respectarea regimului frontierei de stat a României, în situații de urgență, în personalizarea, emiterea și evidența generală a documentelor de identitate și a pașapoartelor simple, în emiterea și evidența permiselor de conducere și a certificatelor de înmatriculare ale autovehiculelor rutiere, pentru îndeplinirea sarcinilor și atribuțiilor de serviciu specifice unității potrivit competențelor legal stabilite.

Aceste activităţi trebuie să îndeplinească următoarele condiţiil:

au un grad ridicat de risc asupra integrității fizice, sănătății sau vieții personalului implicat;
au un grad ridicat de complexitate și dificultate;
presupun intervenția specializată în funcție de nivelul de urgență și/sau gravitate al situației/evenimentului;
la creșterea capacității operaționale a unității, precum și în situații de catastrofe, calamități, tulburări de amploare ale ordinii și siguranței publice ori alte asemenea evenimente.
În toate situațiile, activitățile trebuie să aibă un caracter operativ sau neprevăzut.

Prestarea muncii suplimentare se dispune de șeful ierarhic, în scris, fără a se depăși 180 de ore anual. Citeste tu mai departe aici: https://observator.tv/eveniment/politisti-militari-ore-suplimentare-sporuri-salariu-252039.html?utm_source=Browser&utm_medium=Notification&utm_campaign=Push%20Notification

Comentarii

comentarii