Poliţiştii și pompieri militari cu epoleți de bucătari la concursul de gătit de la Brebu VIDEO 

Misiune specială în acest weekend pentru poliţiştii și pompierii membrii IPA din Caraş-Severin. Mai multe echipaje ale polițiștilor și pompierilor cărășeni – 7 la număr, au descins la un popas turistic din apropierea mănăstirii Brebu. Motivul nu a fost căutarea turiştilor certaţi cu legea, ci – pentru a-şi disputa titlul de mare maestru bucătar în cadrul concursului ,,Bucătari cu epoleți”.

Întâlnirea la care participă polițiști, pompieri militar și jandarmi aături de prieteni sau membrii nai familiei este organizată de IPA Regiunea 1 Caraș Severin componentă a Europol.  În total, în concurs s-au înscris 7 echipe.

Oamenii legii  au lăsat la birou dosarele și cercetările, au schimbat uniforma de serviciu cu cea de bucătar, s-au înarmat cu polonice și linguroaie de lemn, au luat plasele cu ceapă, cartofi și alte legume, plus carnea de porc sau vită și au plecat în poiana de la popas unde deja îi așteptau cazanele și grătarele. Toate astea pentru a se întrece în ale gătitului şi bucătăritului. Preparatul obligatoriu este gulaşul la ceaun. În rest, fiecare cu talentul său: preparate la graătar, purcei la proțap, gogoși, ciorbe și preparate din pește și din porc.

Și cum nici broasca nu cântă pe uscat, organizatorii au pus la dispoziția celor prezenți câteva butoaie cu bere rece.

Peste 50 de polițiștii pricepuți în arta gătitului, au participat la concursul gastronomic „Bucătari cu epoleți”. Lor li s-au alăturat membrii familiei și prietenii care au prestat muncile necalificate din bucătărie: curățatul zarzavatului și spălatul vaselor. În plus toți au avut sarcina de a încuraja concurenții.

În total, aproape 200 de persoane, s-au distrat în natură la iarbă verde într-un frumos sfârșit de săptămână dintr-o toamnă frumoasă cu soare strălucitor.

Juriul a avut de ales între mai multe tipuri de gulaş, preparate la grătar, tochituri din carne de vânat, de porc şi de viţel, tradiţionalii mici, sărmăluţe la ceaun şi alte şi alte ,,bucurii” de ale papilelor gustative. Dar proba obligatorie a fost gulașul la ceaun.

La sfârșit, a avut loc festivitatea de premiere și așa cum este normal, toată lumea a câștigat: de la premii și cupe și până la diplome pentru originalitate.

 

Comentarii

comentarii