Pompierii la datorie pentru siguranța cărășenilor

Specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin vor desfășura o serie de activități cu caracter preventiv, premergător și pe timpul Zilei Internaționale a Muncii și Zilei Internaționale a Tineretului, în scopul creșterii gradului de siguranță al cetățenilor.

Astfel, în perioada 27.04-02.05.2018, se vor efectua controale de prevenire a situațiilor de urgență la unitățile turistice de pe teritoriul județului, unde se preconizează o afluență mai mare de persoane. De asemenea, se vor realiza activități de recunoaștere în teren de către echipaje din cadrul subunităților de intervenție.

Pe timpul controalelor se vor verifica o serie de factori, precum: existența autorizației de securitate la incendiu, starea căilor de acces, intervenție și evacuare, modul de exploatare a instalațiilor și mijloacelor electrice și de încălzire, dar și existența mijloacelor de primă intervenție.

O atenție deosebită se va acorda instruirii personalului unităților turistice în domeniul situațiilor de urgență și modului de organizare a intervenției în caz de incendiu.
Totodată, recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de prevenire a situațiilor de urgență pe timpul vacanțelor:

· după cazare, se va consulta Planul de evacuare și regulile stabilite de administraţia unității turistice;
· nu se vor utiliza aparate electrice cu defecţiuni și improvizaţii;
· se va evita blocarea hidranţilor sau accesului autospecialelor serviciilor de urgenţă (pompieri, ambulanţă, etc.)
· copiii vor fi supravegheaţi permanent și nu vor fi lăsaţi să se joace cu focul.

Comentarii

comentarii