Primarul Popa va face lobi și la Mociolacă pentru a cumpăra depoul de tramvai

Proiectul privind aprobarea cumpărării fostului Depou de tramvaie propus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din luna februarie nu a trecut de votul consilierilor. Gruparea PSD s-a opus acestui proiect justificând prețul prea mare de cumpărare.

Este cunoscută intenția noii administrații locale de a reintroduce în municipiu tramvaiul ca mijloc de transport public. În acest sens, municipalitatea a făcut demersuri și are șansa unei prealocări financiare în valoare de 24 de milioane de euro prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară IV – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, pentru reabilitarea căii de rulare și achiziția de tramvaie. Depoul se află în proprietatea firmei S.C MAYR TRANSPORT S.R.L, tot ce înseamnă partea de construcții și are intabulat și un drept de folosință asupra întregii suprafețe de 22, 315 mp teren. Au fost analizate și variante privind construcția unu nou depou pentru tramvaie dar pentru că societatea deține dreptul de folosință pe întreaga suprafață de teren aferentă construcțiilor crește riscul ca Reșița să piardă finanțarea. Prin cumpărarea construcțiilor depoului, administrația repreia gratuit și terenul, valoarea construcțiilor ridicându-se la 500.000 de euro, fără TVA.

Primarul Ioan Popa s-a arătat extrem de trist pentru că acest proiect nu a fost aprobat existând riscul pierderii finanțării.
”Pentru mine această zi este o zi tristă, extrem de tristă! Mă gândesc la ziua de astăzi de săptămâna trecută. Mărturisesc cu sinceritate că am făcut lobi, am făcut tot ce mi-a stat în putință să avem acordul colegilor noștri și nu am reușit. Pentru mine e o zi tristă, punct!”, a declarat edilul.

Pentru că nu vrea să renunțe la oportunitatea aceasta, Ioan Popa a spus că va încerca să contacteze liderii PSD pe județ și vrea chiar o întâlnire cu președintele Mocioalcă căruia să-i prezinte importanța proiectului.
”Proiectul acesta este unul dintre cele mai mari din ultimii 27 de ani, de după Revoluție. Niciodată Reșița nu s-a mai întâlnit cu șansa de a accesa 25 de milioane de euro în ultimii 27 de ani și cred că ceasul al 13, dacă vreți, că al 12-lea a fost astăzi, în al 13-lea să încercăm să validăm acest proiect de hotărâre de CL”, a mai spus Popa.

Întrebat de jurnaliști despre motivul pentru care s-au opus votării proiectului, liderul grupului PSD, Mirel Sabo a adus ca argument prețul prea mare de cumpărare.
”Nu suntem de acord cu prețul de achiziție. Nu avem nimic împotrivă pentru cumpărarea acestui depou, dimpotrivă, este foarte bun să fie achiziționat, dar nu la acest preț. În acest moment- firma căreia îi aparține, nu vreau să folosesc cuvinte mari, se cam îmbogățește pe spatele reșițenilor”, a spus Sabo.

Comentarii

comentarii