Potopul de dupa inundatii in Banatul Montan VIDEO

Potopul de dupa inundatii in Banatul Montan. Viaţa începe să intre în normalitate după inundaţiile de cod roșu din ultimele zile. ÎN Banatul Montan au căzut cantităţi imense de apă – şi 120 de litri pe metri pătrat. Aproape că nu a existat localitate în nordul judeţului Caras Severin care să nu aibă de suferit după ploaie. Unora, le-a intra apa în case şi gospodarii, în alte localităţi, apa a măturat terenurile agricole și grădinile, culcând la pământ culturile. Cantităţi imense de mâl şi pietriş au fost aduse de ape în gospodăriile localnicilor sau peste grădini şi culturi.

Oamenii, cu toţii – spun că de când e ştiu ei, nu au mai pomenit asemenea ploi. Se ştie că luna Iunie este o lună capricioasă, dar niciodată nu s-a întâmplat ca din cer să cadă atâta potop de ploaie. Locuitorii au strâns şi curăţat – care cum a putut – ,au îndepărtat mâlul acolo unde se putea, iar acum, aşteaptă ca acesta să se mai usuce pentru a putea fi îndepărtat.

Acum, în urma acestor ploi, sătenii au ajuns în situaţia de a apela la piaţa pentru legume. Viiturile au spălat grădinile şi au scos legumele din pământ. Aproape nici unul nu are culturile asigurate fiindcă, de când se ştiu ei, aşa ceva nu s-a mai întâmplat.

Potopul de dupa inundatii in Banatul Montan. Culturile din grădini şi de pe câmp, sunt la pământ. Porumbul, ceapă, cartofii, morcovii şi rădacinoasele – totul este culcat sau îngropat de mâl. Acolo unde a mai rămas ceva pământ pe rădăcini, porumbul se mai ridică, dar în majoritatea locurilor, apa a spălat tot. Oamenii s-au resemnat şi privesc cerul aşteptând soarele şi vreme prielnică să-şi curețe casele.

Comentarii

comentarii