Potopul s-a abătut si peste oraşul Oraviţa VIDEO

Potopul s-a abătut si peste oraşul Oraviţa. În nici jumătate de oră, puhoaiele s-au repezit la vale de pe pantele dealurilor. În câteva minute, străzile din Oraviţa Montană s-au transformat în adevărate cursuri de apă luând totul la vale. În unele locuri, apa avea și peste un metru.

În urma ploilor abundente s-au format scurgeri pe versanţi care au inundat 8 străzi în oraşul Oraviţa şi 3 străzi în localitatea Ciclova Montana, precum şi câteva gospodarii din Ciclova Romană. Toate echipajele disponibile ale Secţiei de Pompieri Oraviţa coordonate de slt. Daniel Rațiu, s-au deplasat în teren şi, împreună cu autorităţile publice locale, au intervenit pentru limitarea efectelor acestui fenomen. În sprijinul pompierilor militari din Oraviţa s-au deplasat şi colegi de la Detaşamentul de Pompieri Reşita cu 2 motopompe remorcabile şi 6 transportabile.

Până la această oră, în oraşul Oraviţa s-au înregistrat 30 de gospodarii afectate de inundaţii, în Ciclova Montana – 6, iar în Ciclova Romana – 2. Drumul judeţean 571J, intre Ciclova Romană şi Ciclova Montana, a fost acoperit de aluviuni şi este blocat. Primarul Costel Ursu, a venit la fața locului pentru a da o mână de ajutor. Edilul, a discutat cu oamenii, a adus mai multe utilaje – pompe, excavator, generatoare – și efectiv a pus mâna și a desfundat canalele pluviale alături de cetățeni.

Potopul s-a abătut si peste oraşul Oraviţa. Echipaje ale Poliţiei dirijează circulaţia în zonă. În Ciclova Montana, pe str. Bujorilor, SVSU Oraviţa a acţionat cu un buldo-excavator pentru decolmatarea unui tub de scurgere. Pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor intervin 35 de pompieri militari cu 7 autospeciale şi 8 motopompe.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.