Poveste de Crăciun la Bozovici – Serbare și târg de Crăciun în scopuri caritabile VIDEO

Aseară, tinerii din Bozovici s-au mobilizat și au organizat acțiuni caritabile destinate celor pentru care viața este mai puțin darnică. Astfel, au derulat campania „Spiridușii Atelierului lui Rudolf”, sub îndrumarea doamnei preotese Claudia Cherescu, pentru a aduce un strop de bucurie în inima celor singuri sau care nu au posibilități.

În spiritul Crăciunului, vizitatorii au fost așteptați în fața bisericii cu decorațiuni, dulciuri și preparate tradiționale de Crăciun. Banii obținuți din vânzări au mers în acțiuni caritabile, mai ales la copiii nevoiași. Activitățile înscrise în tradițiile almăjene de Crăciun au continuat la Căminul Cultural din Bozovici cu tradițională Serbare de Crăciun, organizată ca în fiecare an în ziua de luni a ultimei săptămâni de școală, adică anul acesta în 19 decembrie.

Căminul Cultural a fost cuprins de magia sărbătorilor de iarnă când copiii și invitații lor au fost transpuși în atmosfera feerică a Crăciunului. Serbarea a debutat cu un cuvânt de bun venit adresat cu căldură de doamna preoteasă celor prezenți: elevilor școlii, părinți, bunici și săteni. De la așa o manifestare nu putea lipsi nici edilul comunei. Primarului Adrian Stoicu a fost prezent la serbare pe tot parcursul ei. De la început și până a final.

Pe scena căminului au urcat elevi – de la cei mai mici, la cei mai mari, un ansamblu folcloric recent înființat de către Nety Almăjanca, dar și corul de la Biserica Ortodoxă din Bozovici. Pentru circa trei ore, artiștii de pe scenă au creat o atmosferă magică, de sărbătoare. La final, micuții artiști din Bozovici au primit cadouri de la Moș Crăciun – personaj care a fost prezent atât la târg cât și la serbare.

Un reportaj de Adi Neagu

Comentarii

comentarii