O poveste de iubire născută într-o groapă de gunoi, pe scena reșițeană

Poveste de iubire într-o groapă de gunoi. Teatrul Pygmalion vine la Reșița cu ”Vânătoarea de șobolani”.
O fascinantă poveste de iubire născută într-o groapă de gunoi, pusă în scenă de către Teatrul Pygmalion din Viena pe scena Teatrului de Vest din Reșița, duminică la ora 19.00.
Actorii și regizorii teatrului vienez au venit la Reșița în baza unui schimb cultural Teatrul Pygmalion din Viena vrea să-l aibe cu Teatrul de Vest din Reșița.

Există un protocol între cele două teatre care are ca scop realizarea unei o punți artistice, culturale, între România și Austria și care s-a concretizat printr-o serie de reprezentații ale Teatrului de Vest din Reșița în Viena, precum și o serie de reprezentații ale Teatrului Pygmalion în Reșița”.

Această colaborare dintre cele două teatre nu a rămas fără ecou. Un exemplu elocvent îl constituie punerea în scenă, chiar cu două zile în urmă, la Teatrul Pygmalion, a piesei teatrului reșițean -”Tangoul iubirilor”, care s-a bucurat de un mare succes. Într-o sală arhiplină actorii reșițeni și-au pus în valoarea calitățile actoricești fiind aplaudați la final de către spectatorii care s-au ridicat în picioare.

Spre sfârșitul lunii o altă piesă a Teatrului de Vest va fi pusă în scenă la Viena, de data aceasta pentru micii spectatori români de acolo, și anume un basm în limba română.
Actorii Teatrului Pygmalion vor urca duminică pe scena Teatrului de Vest cu premiera ”Vânătoarea de șobolani”, o poveste de iubire care se naște într-o groapă de gunoi.
”Nu este întâmplătoare alegerea autorului pentru că ei încearcă să se curețe și să vină cu sentimentele cele mai curate unul față de celălalt și acesta este simbolul gropii de gunoi în care vor să arunce tot ce nu e suficient de inocent”, a precizat directorul Teatrului Pygmalion, Tino Geirun.

Acest schimb cultural își propune o intensificare a legăturii dintre cele două teatre și se încearcă o găsire a unor punți între Reșița și Viena care să fie nu numai la nivel dramaturgic ci și la nivelul unei comunicări directe.

Directorul Teatrului Vienez spunea că este un noroc pentru instituția pe care o conduce că are doi actori care pot juca în limba română și spera ca pe viitor actori reșițeni să facă parte din Teatrul Pygmalion.

”Important este să îngemănăm culturile și să creăm într-un spațiu ce se dorește european, să reușim o osmoză culturală, în spre asta ne îndreptăm”, a mai precizat directorul teatrului din Viena.

Cei doi actori din spectacolul ”Vânătoatea de șobolani”, prezenți la conferința de presă care a avut loc la Palatul Cultural au precizat că așteaptă cu emoție momentul în care vor juca pentru spectatorii reșițeni un spectacol în care au pus mult suflet.
foto: caon.ro

Comentarii

comentarii