Prânz tradițional bănățenesc – Brunch în Măgura Zimbrilor unde Campusul WeWilder din Armeniș își deschide porțile VIDEO

WeWilder, campusul urban-rural în constructive și-a deschis porțile pentru vizitatori la a doua ediție de Banat Brunch. Locația este în Măgura Zimbrilor din comună Armeniș. Evenimentul a fost anunțat prin rețelele de socializare și la Armeniș au sosit aproape 30 de persoane din toată parte de vest a țării: Timișoara, Arad, Cluj, Lugoj, dar și din Craiova sau Alba Iulia.

Vizitatorii au degusta bucate locale, bucurându-se de priveliștea viitorului campus de co-working. Contribuțiile de participare vor merge în comunitatea din Sat Bătrân către familiile care au gătit mâncarea: preparate pe bază de brânză, salate din vinete și verdețuri, tocăniță de berbec, sarmale de post, dar și cu carne, preparate din carne de porc, mezeluri, fel de fel de gemuri și dulcețuri, prăjituri tradiționale de casă din Banatul Montan, răchie de Feneș, vin și bere artizanală. 10% din banii strânși vor fi direcționați către Fondul de dezvoltare WeWilder.

„WeEatWilder”, conceptul brunchului la WeWilder, este întâlnirea dintre oraș și sat, dintre armenișeni și orășeni, dintre făina de porumb și gemuri complet neașteptate, ce pun în valoare alte bucate.

Astfel, în prima parte a zilei, oaspeții au degustat bucate locale, într-o grădină printre dealuri, unde campusul WeWilder prinde contur. Aici sunt ridicate deja 3 căsuțe de lemn și un corp central numit Zâna, care adăpostesc o bucătărie comunitară, un spațiu colaborativ și o bibliotecă.

Apoi, oaspeții au făcut o mică excursie în împrejurimi și la un atelier de săpunuri artizanale.

De la sosirea zimbrilor în Armeniș în mai 2014, localnicii s-au organizat deja într-o asociație locală Asociaţia Măgura Zimbrilor Armeniş (AMZA) în vederea oferirii unor servicii de agro-turism, iar oaspeții nu au întârziat să apară. Arhitectura locului cu case tip fortăreață, sălașe bănățene din piatră, lemn și țiglă din satele învecinate (Sat Bătrân, Sub Margine, Plopu) sunt o atracție în sine, turiștii având ocazia să cunoască măiestriile și îndeletnicirile oamenilor din zonă.

Comentarii

comentarii

One thought on “Prânz tradițional bănățenesc – Brunch în Măgura Zimbrilor unde Campusul WeWilder din Armeniș își deschide porțile VIDEO

Comentariile sunt închise.