Prefectul Cristian Gâfu versus ex-managerul Adrian Cican VIDEO

Prefectul Gâfu versus ex-managerul Adrian Cican. Prefectul județului, Cristian Gâfu, a susținut o conferință de presă în care a ținut să aducă unele precizări legate de demiterea la finele săptămânii trecute a managerului Spitalului Municipal Caransebeș, Adrian Cican. Prefectul spune că: ,,Adrian Cican, fostul manager al Spitalului Municipal din Caransebeș a fost schimbat după ce s-a făcut o analiză a activității sale și după ce s-a constatat că acesta nu a susținut un concurs oficial. După 6 luni, începutul lunii aprilie așa ar fii trebuit”.

În aceeași conferință de presă, prefectul Gâfu a mai spus că: ,,Cican a preluat funcția la începutul lunii octombrie. Consiliul local Caransebeș, a stabilit normele pentru concurs, însă acest concurs nu a fost susținut”.

,,Trecând la analiza activității menegeriale ale lui Cican, a fost inaugurată stația de oxigenat a spitalului în condițiile în care acesta nu este funcțională, la fel și cazul PCR-ului de la Caransebeș, acest aparat nu este funcțional în acest moment, iar aceste analize au dus la înlocuirea lui Adrian Cican din funcția de manager al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș” a mai spus prefectul Cristian Gâfu.

Prefectul Gâfu versus ex-managerul Adrian Cican. În același timp, fostul manager al spitalului, Adrian Cican, spune că: „E greu de comentat. Să mi se spună dacă nu am avut un management bun, că am greşit, că am făcut ceva, e ok înţeleg, doar că eu nu cunosc cu exactitate pentru ce, sau mai bine spus, de ce am fost destituit. Se motivează acțiunea cu o adresă a Direcţiei de Sănătate Publică.”

 Fără să i se aducă la cunoştinţa vreo un motiv sau să i se reproşeze ceva, managerul Spitalului Municipal din Caransebeş, a fost revocat din funcţie de ministrul Sănătăţii. Adrian Cican a primit această veste în timp ce făcea probele de pornire la noua instalaţie de oxigen a spitalului. Ultima instalație s-a defectat acum vreo 50 de ani și așa a rămas.

Spitalul este de tip tratare covid și nu are nici un deces înregistrat, rata de însănătoșire fiind foarte bună. Ba mai mult, dintr-o dărăpănătură, spitalul a ajuns să fie unul aproape modern. Și lucrările continuă.

Prefectul Gâfu versus ex-managerul Adrian Cican. Cican mai spune că: ,,un lucru este cert, ce am făcut eu în aproximativ 7 luni, la Spitalul Municipal din Caransebeş nu au făcut alţii în 20 de ani, vă asigur. Eu am vorbit cu avocatul meu, voi acţiona sigur la Înalta Curte pentru că Ministerul Sănătăţii poate fi atacat pe această decizie la contencios-administrativ, voi aştepta decizia instanţei.”

.

Comentarii

comentarii