Premieră – Cultură în mișcare la Reșița VIDEO

Premieră – Cultură în mișcare la Reșița. Biblioteca Municipală şi societatea de transport local S.C. TUR, îi îndeamnă pe reșițeni să citească. Chiar și atunci când merg cu autobuzul. Cele două instituţii au bătut palma. Bibilioteca a venit cu cărțile iar firma de transport, a montat în autobuze cutii în care sunt puse cărți. Peste 500 de cărți sunt acum ,,în circulație” toate autobuzele! Călătorii care circulă cu autobuzul în municipiul de pe Bârzava, își pot petrece timpul util și își pot face călătoria mai interesantă. Și asta simplu de tot – doar răsfoind o carte. Sunt cărţi din toate domeniile și pentru toate gusturile.

 

 

Danut Jurubescu – administrator S.C. TUR Reşita, spune că ,,Aceasta este o inițiativă a Bibliotecii Municipale. Cărțile au fost donate de reșițeni, pentru reșițeni. În fiecare autobuz este montată câte o cutie, în apropierea șoferului. Cine vrea, poate să citească în autobuz. O cursă completa, se parcurge cam în jumătate de oră. Dar, cărțile pot fi luate și acasă pentru a se termina lectura începută în autobuz. Apoi, după ce au fost citite, pot fi aduse și înapoi, sau pot fi lăsate în oricare alt autobuz”.

,,Cei care doresc, pot returna cărțile și la Biblioteca Municipală, iar dacă au acasă câte un volum de care nu mai au nevoie, îl pot dona și pe acesta bibliotecii, sau îl pot lăsa în cutiile amplasate în autobuze” spune Dominiq Zară – bibliotecar la Biblioteca Minicipală Reşita.

Premieră – Cultură în mișcare la Reșița. ,,Toată această activitate nu implică nici un cost suplimentar. Cutiile sunt confecționate în atelierele primăriei din materialele rămase de la Târgul de Crăciun” mai spune Danuț Jurubescu.

Comentarii

comentarii