Premieră la nivel național la Spitalul Județean de Urgență din Reșița

Astăzi, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, pe Secție Urologie a avut loc, în premieră, la nivel național o intervenție in patologia oncologico-urologica, cu aparatura si metoda de ultima generație, respectiv in sistem 3D4K ( culoarea maligna este îndepărtată de pe rinichi, fără ca acesta să fie afectat de intervenție). Prima intervenție a fost realizată înainte de prânz, iar cea de-a doua. a avut loc în această după-amiază.


La acest moment, deosebit pentru lumea medicala din Reșița si Banatul de munte, participă medicul resitean Gheorghe Beg, împreună cu conf.univ. dr. Bogdan Petrut din Cluj-Napoca, alături de 10 tineri medici rezidenți clujeni. Intervenția în premieră prin metoda apărută în decembrie anul trecut, a fost posibilă la Reșița prin implementarea unui proiect european, care a adus spitalului aparatura noua, de calitate. Colaborarea pe parte de tehnică medicala cu firma Storz, de renume in lumea aparaturii specifice intervențiilor urologice, a făcut ca acest moment sa fie fără cusur.


Colaborarea cu medicul conferențiar universitar Bogdan Petrut de la Cluj, un brand al Urologiei românești, face onoare unității sanitare, iar acest lucru se datorează deschiderii si implicării pe care dr. Gheorghe Beg le manifestă în profesia sa.


Dată fiind prezenta celor 10 medici rezidenți de la Universitatea de Medicină Cluj-Napoca, dar si a dr. Beg de a forma discipoli care sa vina in urma sa, am încheiat un contract de parteneriat care poate fi benefic de ambele părți. Sunt tineri temeinic formați la școala de medicina românească, care ar fi o pierdere sa ia drumul străinătății si care trebuie sa aibe șansa de a profesa acasă, iar acasă poate fi și la Reșița. In plus, nu trebuie sa uitam că, Reșița are o buna colaborare cu Clujul, atât prin conturarea strategiei de dezvoltare de către factori abilitați din Cluj împreună cu factorii decizionali locali, cât și faptul că învățământul superior reșițean se află azi sub cupola Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.


Momentul de azi înseamnă mult pentru spital, pentru Reșița, pentru noi toți pentru ca suntem oameni si tindem cu toții la o viață sănătoasă și la calitatea actului medical, atunci când avem nevoie.


Pentru sănătate – nimic nu e prea mult!

Alina Stancovici – Manager SJU

Comentarii

comentarii