Prezenta mare la vot in Caras Severin- sectii ramase fara buletine de vot

Patru secții de votare din județul Caraș-Severin au rămas fără buletine de vot, și a fost nevoie de suplimentarea acestora, de la secțiile din apropiere, ne-a informat Rustin Ciasc, președintele Biroului Electoral Județean.

Potrivit acestuia, buletinele de vot s-au epuizat la Băile Herculane, Poiana Mărului și la Marila, probabil din cauza numărului mare de turiști care au dorit să-și exercite dreptul la vot.

Președinții secțiilor de votare respective au anunțat BEJ că li se vor termina buletinele de vot, au întocmit proces verbal în care au sesizat epuizarea buletinelor de vot, și tot pe bază de proces verbal s-au adus buletine suplimentare de la cele mai apropiate secții de votare cu pază armată conform legii.

,,Procesul electoral nu a fost afectat nici măcar o secundă. Președinții de secție au acționat preventiv. Astfel, la Herculane, au fost tranferate buletine de la Topleț, în condițiile prevăzute de lege” a declarat pentru InfoCs președintele BEJ Caraș Severin, judecătorul Rustin Ciasc.

În același timp, preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia din Caraş-Severin, Vlada Vişatovici a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean. Acesta susţine că preşedintele de la secţia 1 de votare a decis iniţial să trimită cu urna mobilă un singur reprezentat al partidului PSD, acest lucru fiind ilegal a declarat acesta nemulţumit. Conform regulamentului urna mobilă este însoţită de cel puţin 2 reprezentanţi de la partide diferite, susţine preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Rustin Ceasc. În final problema a fost rezolvată pe cale amiabilă, fără sancţiuni.

Comentarii

comentarii