Prima ploaie de vară la mijloc de aprilie la Reşita – Tunete, fulgere, ploaie şi grindina peste Banatul Montan VIDEO

Ziua de vineri 13 aprilie, s-a anunţat a fi una cam mofturoasă. Nu dificilă şi nici măcar de groază, chiar dacă vorbim de vineri 13. Spre seară, jumătate de cer spre sud-vest era senină, în timp ce pe partea cealaltă, spre Semenic şi Caransebeș, cerul era negru. Unde mai pui că tunetele se auzeau ca salvele de artilerie.

Acest concert asurzitor a ţinut cam o oră până în momentul în care peste Govândari s-a abătut o ploaie puternică, de vară. Din păcate ploaia nu ,,a fost curată” așa cum și-o doresc agricultorii. Bucăţi de gheaţă cât bobul de mazăre , chiar şi mai mare, au căzut din cer.

La un moment dat, ploaia era așa de puternică încât nu se mai vedea nici măcar Dealul Arsului sau releul de pe Cioara. Norocul a fost că grozăvia nu a ţinut mai mult de o jumătate de oră, iar grindina nu a fost aşa de deasă. În felul acesta stricăciunile au fost mult reduse. Cu toate acestea, pe sub pomi se putea vedea o pată din petalele florilor rupte de grindină. După jumătate de oră, cerul s-a limpezit iar reșițenii au avut parte de un apus frumos de soare.

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.