Prima sedinta a forului judetean s-a lasat cu scantei – Ședință tumultoasă la Consiliul Județean Caraș-Severin!

Ședință tumultoasă la Consiliul Județean Caraș-Severin! În ciuda faptului că Marcel Vela s-a răzgândit cu privire la demisia sa din funcția de consilier județean, grupul PSD nu s-a abătut de la ordinea de zi, și a votat încetarea de drept a mandatului. După o oră de contre și dezbateri, liberalii s-au ridicat de la masă și au părăsit sala, spunând că vor ataca în instanță hotărârea luată în plen.

Pe fondul unor neînțelegeri trâmbițate în presă, între actuala conducere a Consiliului Județean cu Romeo Dunca, omul de afaceri care a anunțat că-și retrage investiția de jumătate de milion de euro pe Muntele Mic, Marcel Vela a revenit asupra deciziei sale de a demisiona din funcția de consilier județean. Numai că demisia sa a fost deja înregistrată, iar pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre de încetare a mandatului. Vela a propus scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi. Însă consilierii din grupul PSD au votat împotrivă. Proiectul a intrat la vot, și, cum era de așteptat, s-a votat încetarea mandatului. Marcel Vela consideră că a fost o decizie abuzivă, având în vedere că i-a înaintat președintelui Silviu Hurduzeu retragereaa demisiei. Liberalii s-au ridicat de la masă și au anunțat că vor ataca hotărârea în instanță. În plus, nu se vor mai prezenta la ședințe până când un judecător nu se va pronunța în acest caz. Un consilier pesedist a lipsit de la întrunire, iar din lipsă de cvorum ședința a fost suspendată.

„Demisia mea a fost înaintată consilierilor judeţeni, nu preşedintelui Consiliului Județean. Retragerea demisiei a fost adresată domnului preşedinte, care a luat act de acest lucru înainte de consilierii judeţeni. L-am rugat să retragă acest proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, dânsul fiind iniţiator. Era la latitudinea preşedintelui Hurduzeu, în care eu până astăzi aveam încredere că este un politician corect, un preşedinte care vrea binele judeţului. Nu l-a retras şi l-a supus votului. Mi-am retras demisia pentru că nu am vrut să se interpreteze că din cauza mea nu se fac investiţii. Am revenit în Consiliul Judeţean cu intenţia de a sprijini toate proiectele şi investiţiile pe care actualul preşedinte le are. Nu am venit să fiu un spin ci să facem o echipă. Nu înţeleg atitudinea de azi. Ştiţi bine că judeţul este pe cale să piardă investiţia aceea de 500 de milioane de euro. Am vrut să merg în Turcia în calitate de consilier judeţean, să invit alţi consilieri judeţeni să purtăm tratative dar dacă nu se poate, asta e. Oricum, voi ataca votul de azi în contencios administrativ pentru că a fost abuziv. Şi, da, voi merge în Turcia, la Izmir, ca persoană fizică pentru că îi cunosc pe oamenii de afaceri turci. Eu i-am rugat, la Caransebeş, când eram primar, cu Romeo Dunca de faţă, să aibă încredere şi să investească în judeţ”, a declarat Marcel Vela.

Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, susține că povestea cu investitorul e doar un pretext pe care Vela îl folosește pentru a schimba raportul de forțe din cel mai înalt for decizional al județului. Cât despre retragerea demisiei lui Vela, Hurduzeu tratează problema scurt și la obiect: consilierii au avut de votat un proiect și l-au votat cu majoritate de voturi.
”În scenarii de acest gen, pe care le-am văzut și în campania electorală, eu nu cred. Se crează artificial un scandal legat de acest punct de pe ordinea de zi. Eu n-am văzut în viața mea ca un investitor să condiționeze o investiție în funcție de cine se află la conducerea unei instituții publice. Ca urmare a acestui scandal, domnul Vela a motivat revenirea la demisia domniei sale. Vă rog să mă credeți că nu acesta este motivul. Veți vedea în câteva zile ce se va întâmpla la nivelul vieții politice în județul Caraș-Severin” a afirmat Silviu Hurduzeu.

Potrivit președintelui Silviu Hurduzeu ședințele de consiliu se vor putea desfășura și fără liberali, având în vedere că grupul PSD, care numără 16 consilieri, va fi prezent la masa deciziilor.

Preluare, citeste articolu original aici: http://banatfm.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=17888%3Ascandal-artificial-sau-executare-politic&catid=73%3Anews&Itemid=84

Comentarii

comentarii