Primaria îi strânge cu ușa pe cei responsabili de străzile sparte și gropile de prin oraș

La ședința săptămânală, organizată de Primăria Reșița, privind situația lucrărilor edilitare, au fost chemați să dea socoteală pentru încă o săptămână de lucrări tergiversate: Hidroconstrucția, firma de consultanță Hill, beneficiarul Aquacaraș și personalul tehnic din cadrul administrației locale.

În timpul ședinței, viceprimarul i-a tras la răspundere, din nou, pe cei de la Hidroconstrucția și firmele care au subcontractat de la aceasta, pentru lipsa de interes privind finalizarea lucrărilor la rețelele de utilități, calitatea proastă a lucrărilor și a refacerilor străzilor sparte. Viceprimarul a făcut solicitări firmelor să încheie anumite lucrări pe unele străzi până la sfârșitul săptămânii acesteia și chiar la sfârșitul săptămânii viitoare, dar și să conserve lucrările pe timp de iarnă.

S-au adus în discuție lucrările de pe străzile: Delaul Mare, Rândul II, 24 Ianuarie și Caen pe care Vasile Paul le-a descris ca fiind ”în ultimul hal”. ”Nu am înțeles niciodată cum au intrat în joc o mulțime de utilaje, le puteți vedea pe Aleea Gugu, care nu au lucrat nimic de 3 săptămâni. Doar chiria acestor utilaje costă averi întrgi. Să le ții fără să faci nimic este peste puterea mea de înțelegere. Oricum, ceea ce ține de Hidroconstrucția este o coordonare foarte, foarte proastă. Parese că nu au maiștri, nu au ingineri care să urmărească lucrările, care să cunoască tehnologia prin care se fac lucrările și pentru asta am solicitat ajutor și din partea firmei de consultanță Hill și din partea Aquacarașului și am urnit inclusiv personalul de specialitate din Primărie pentru a ajuta la coordonare și la desțelenirea proiectelor. Dacă nu știu să citească un proiect, îi ajutăm noi!”, a spus viceprimarul.

De la ultima ședință în care reprezentanții Hidroconstrucția au primit termene limită de finalizare a anumitor lucrări, se pare că lucrurile s-au mișcat într-un ritm similar ridicolului. În cele trei zile în care s-a simțit activitate pe drumurile Reșiței ”s-au astupat” niște gropi în zona străzii Făgărașului, unde doar au fost acoperite conductele, nu s-au făcut și legăturile. ”Pe Aleea Gugu nu s-a întâmplat nimic. Pe strada 24 Ianuarie s-a măturat un pic, s-a început să se pună niște piatră cubică dar nu se lucrează așa cum trebuie, totul în graba mare, iar despre compactări și calitatea lucrărilor pe teren înghețat nu are rost să discutăm. Se va încheia lucrarea în acest an și se va reface așa cum trebuie în primăvară”, a mai explicat Paul Vasile.

Nici pe Calea Timișoarei nu s-a făcut nimic, iar pe Valea Țerovei lucrarea a fost ”uitată de toată lumea”.

”Voi urmări și voi lua măsurile de rigoare. Încerc să-i fac pe toți să înțeleagă că joaca s-a încheiat, că în Primărie și în Reșița se va lucra cu mai multă seriozitate și avem și pârghii pentru a-i forța să lucreze, pe toți factorii implicați. Vom încerca să-i strângem cu ușa pe cei de la Hidroconstrucția, să facă lucrarea cum trebuie”, a atenționat viceprimarul Paul Vasile. Aceștia au fost avertizați să nu îndrăznească să conteste amenzile date, viceprimarul subliniind că va lua toate măsurile pentru că nu este intimidat de nicio firmă, indiferent cine se află în spatele ei.

Comentarii

comentarii