@Ultimele NoutatiAdministratie

Primăria Reșița – 2.400.000 de euro, de la Compania Națională de Investiții pentru o nouă creșă

Creșele din Reșița sunt foarte căutate, în acest an școlar numărul copiilor care au fost înscriși fiind de aproape trei ori mai mare decât în 2021, an în care creșele au fost transformate din centre de zi în unități de învățământ. În Reșița funcționează trei creșe cu șapte grupe având aproximativ 150 de copii, sub umbrela Creșei Banatul Montan, o direcție aflată în subordinea Consiliului Local.

Numărul cererilor pentru creșe a crescut foarte mult în ultimii ani, fapt ce a determinat conducerea Creșei Banatul Montan să înființeze, în acest an școlar, o grupă nouă, astfel încât toate solicitările au putut fi aprobate.  Administraţia publică locală anunţa anul trecut că are în plan construirea unei noi creşe la Reşiţa, astfel că, în toamna lui 2022, Guvernul dădea undă verde pentru depunerea de dosare.

Astăzi, la un an de la start, Ioan Popa spune că proiectul pentru noua creşa decurge foarte bine. ”Vorbim de o investiție de circa 2.400.000 de euro, proiect derulat prin Compania Națională de Investiții, ce include o clădire modernă și dotări la cele mai ridicate standarde. Noua creșă va fi finalizată în toamna anului viitor”, a transmis primarul Reşiţei, Ioan Popa.

Obiectivul se află pe Aleea Roman din cartierul Govândari, vis-a-vis de Grădinița PP „Riki- Priki” şi va avea patru grupe, a câte zece copii. Potrivit CNI, clădirea este organizata în trei nuclee funcţionale: zona administrativă, zona destinată copiilor şi zona spaţiilor tehnico-gospodăreşti. Astfel, fiecare proiect are un numar total de dormitoare egal cu numarul de grupe, camere de joacă, vestiare şi grupuri sanitare, spaţii pentru luat masa dar şi cabinet medical. Totodata sunt prevăzute şi funcţiuni auxiliare precum spălătorie, călcătorie, biberonerie sau bucătărie.

Comentarii

comentarii