Primaria Resita a atras 8.8 milioane euro prin primele obligatiuni municipale verzi la Bursa de Valori București VIDEO

Primaria Resita a atras 8.8 milioane euro prin primele obligatiuni municipale verzi la Bursa de Valori București.. Primele obligatiuni municipale verzi de pe piata locala de capital, emise de Municipiul Resita, au debutat, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Listarea obligatiunilor Municipiului Resita s-a realizat in urma derularii unui plasament privat in noiembrie 2023, in cadrul caruia, municipalitatea atras 8,8 milioane euro, prin emisiunea a 88.296 de obligatiuni, neconvertibile, garantate si denominate in euro.

„Felicitam Municipiul Resita pentru initiava de a emite obligatiuni municipale verzi, care reprezinta o dubla premiera, in primul rand pentru ca este primul pas al Resitei pe piata de capital si, totodata, sunt primele obligatiuni verzi emise de o municipalitate. In ultimii ani, Bursa de Valori Bucuresti a demonstrat ca este un partener solid pentru atragerea de finantare atat de catre companii, cat si de consilii judetene sau primarii pentru derularea unor proiecte prin care sa imbunatateasca comunitatile pe care le administreaza”, a afirmat Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

Fondurile obtinute prin emisiunea de obligatiuni vor fi utilizate pentru cofinantarea unor proiecte noi sau aflate in curs de derulare.

„Resita, oras cu istorie, oras cu viitor! Denumit in perioada interbelica parintele industriei romanesti, Resita demonstreaza, peste aproape 100 de ani, ca este un oras inovativ, un oras verde. Ne bucuram sa fim primul oras din Romania care a emis obligatiuni municipale verzi, iar listarea de astazi la Bursa de Valori Bucuresti este un pas important in realizarea ambitiosului nostru plan de investitii verzi la Resita”, a declarat Ioan Popa, Primarul Municipiului Resita

 

Obligatiunile au o valoare nominala de 100 euro, dobanda variabila si au scadenta in 2033.

Comentarii

comentarii