Primaria Resita doreste consultare publica pentru un ,,Plan de Mobilitate Integrată”

Primăria Municipiului Reșița derulează în prezent contractul pentru elaborarea proiectului “Plan de Mobilitate Integrată pentru Municipiul Reșița”, proiect ce va fi elaborat de Metroul SA.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

– Creșterea eficienței sistemului de transport urban și îmbunătățirea duratelor de deplasare în mediul urban;
– Creșterea accesibilității la sistemul de transport public și privat pentru toți cetățenii;
– Creșterea atractivității transportului public urban;
– Optimizarea sistemului de transport public urban;
– Creşterea atractivității și îmbunătățirea calității mediului și a amenajării spaţiilor urbane;
– Reducerea poluării aerului si a poluării fonice, a emisiilor de gaze cu efect de seră si a consumului de energie;
– Creşterea capacității de adaptare a sistemului de transport public existent la condiţiile meteorologice extreme şi la evenimente naturale, în concordanţă cu politicile UE de ”adaptare la schimbările climatice”;
– Dezvoltarea rețelelor necesare pentru deplasările nemotorizate la nivel urban;
– Îmbunătățirea performanțelor de siguranță a rețelei de transport urban;
– Adoptarea unei gestiuni de parcare corelată cu dezvoltarea durabilă a orașului.

Scopul proiectului este îmbunătățirea calității transportului regional și local prin creșterea accesibilității teritoriale, a mobilității populației şi a bunurilor, precum și dezvoltarea economică durabilă a Municipiului Reșița.

În cadrul acestui proiect, Primăria Municipiului Reșița vă invită să participați la consultarea publică ce va avea loc în data de 8 ianuarie 2016, începând cu ora 10.00, la sediul Primăriei Municipiului Reșița, Sala de ședințe, corp I, parter, Piața 1 Decembrie 1918 nr. 1A, Reșița 320084, jud. Caraș Severin.

Scopul întâlnirii este acela de a discuta viziunea şi proiectele propuse pentru dezvoltarea mobilității în municipiul Reșița și de a răspunde întrebărilor participanților legate de etapele viitoare ale elaborării și implementării PMUD.

Prima versiune a Planului de Mobilitate al Municipiului Reşiţa se poate descărca de pe site-ul primăriei secțiunea ”Anunțuri” sau se poate consulta la sediul Primăriei, Direcţia Tehnică Generală, Serviciul Gospodărie Urbană și Mediu, adresa Piața 1 Decembrie 1918 nr. 1A, între orele 8.00-16.00 de luni până joi, respectiv între orele 8.00-13.30, vineri. Informaţii privind consultarea materialului se pot primi la telefon 0255/210258 sau telefon centrală 0255/211692.
Web: www.primariaresita.ro

Această versiune a planului se va completa ca urmare a rezultatelor consultării publice şi după finalizarea procedurii de Evaluare Strategică de Mediu.
Comentarii si observații se primesc pe adresa de e-mail transp@primariaresita.ro, până la data de 12 Ianuarie 2016.

pentru P R I M A R
VICEPRIMAR,
CRINA IOAN

Comments

comments

Powered by Facebook Comments