Primaria Resita a trecut de la vorbe, la fapte – au fost aplicate primele amenzi pentru strazile sparte

În cadrul Comandamentului operativ privind lucrările care se realizează prin Fondul de coeziune, din data de 12 noiembrie 2014, Primarul Municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, le-a solicitat din nou constructorilor să refacă tronsoanele afectate de lucrări, având în vedere că termenul de refacere este depăşit şi în multe zone accesul cetăţenilor se realizează cu dificultate.

O altă problemă abordată se referă la neînceperea lucrărilor de execuţie pe mai multe străzi precum Banaduc, Victoriei pentru care s-a obţinut permis de spargere.

În cadrul Comandamentului, reprezentanţii constructorilor au afirmat că vor fi efectuate şi refacerile, însă nu au putut preciza cu exactitate o dată sau perioada când vor fi executate, motivând că nu le-au fost încă furnizate capacele de cămin şi că nu au fost încheiate contractele de refaceri.

În urmă cu două săptămâni, constructorii au transmis municipalităţii o adresă prin care au precizat perioada când vor fi executate refacerile rutiere pe anumite străzi, însă, nici aceasta nu a fost respectată.

În prezent, din cauza lucrărilor circulaţia se desfăşoară cu mare dificultate în zonele: str. Golului, Dealul Crucii (străzile Vârfului), Rândul IV, Ciprian Porumbescu, ceea ce creează disconfort locuitorilor din zonă şi chiar probleme în cazul intervenţiei în situaţii de urgenţă.

În cursul zilei de 13 noiembrie 2014, responsabili din cadrul Serviciilor Publice Gospodărie Urbană şi Mediu respectiv Urbanism şi Amenajarea Teritoriului au efectuat o nouă deplasare în teren pentru verificarea stadiului lucrărilor pe străzile Golului, Nicolae Titulescu, Nicolae Bălcescu, Ciprian Porumbescu, Ion Vidu şi în Câlnic pe străzile Bistra, Nergăniţa, Miniş şi Izvorului.

Ca urmare a constatărilor din teren şi a nenumăratelor avertismente transmise, astăzi au fost aplicate amenzi firmelor de construcţii în valoare totală de 7.500 de lei conform HCL nr. 443/2009 pentru:

  • depăşirea termenului prevăzut în permisul de spargere şi, implicit, pentru nerefacere pentru străzile Nicolae Titulescu şi Nicolae Bălcescu
  • neevacuarea pământului şi a molozului în locurile special amenajate: strada Golului.


Cabinet Primar

Comentarii

comentarii