Primaria Resita vrea cartier rezidential in Valea Câlnicelului

Valea Câlnicelului se va transforma in zona de agrement si locuinte individuale.

Primaria Resita are planuri mari legate de realizarea unui cartier rezidential.

Spatiul in care se va construi acest amplasament se afla in partea estica a zonei industriale Cilnicel, o zona cu gradini si salase. Suprafata zonei unde se va construi este de 34,50 h, iar zona prin prevederile propuse, va utiliza si integra cadrul natural.

Zona rezidentiala de aici se va intinde pe o suprafata de 16,40 ha iar zona de agrement va avea 10,60 ha. Va fi si o zona mixta de circa 7, 50 ha.

Locuintele din zona rezidentiale vor fi de inaltime mica, doar la intrarea in amplasament vor fi locuinte cu parter si 2 etaje.

Zona de agrment pare sa fie una interesanta, cu strand, zona de sport, loc de joaca, spatiu verde, magazine si chiar pensiuni.

Zona mixta se pare ca va fi una „colorata” si va cuprinde pe langa vilele Renk, 2 blocuri de locuinte, o piata tip bazar si spatii de depozitare. Terenul UCMR va fi propus spre refunctionalizare. Un bloc se va construii pe terenul U.A.T Resita.

Primaria considera ca zona intrunese conditiile favorabile pentru un astfel de amplasament si poate schimba imaginea orasului prin acest proiect.

Comentarii

comentarii